Infraszauna

Unod a szürkeséget? Enervált vagy? Még egy ok, hogy ellátogass hozzánk! Stúdiónk szolgáltatásai között ugyanis fényterápiával kombinált infraszaunát is találsz. Lazulj el a melegben és élvezd az infravörös hullámok jótékony hatását egy hosszú és fárasztó nap befejezéseként!

Hogyan működik?

Tudtad, hogy az infraszauna hatékonyabb a hagyományos finn szaunánál? Az előbbi esetében a hőhatás akár 4-5 mm mélységbe hatol a bőr alá, míg a finn szaunában termelt hő csak a test felületét melegíti. Egyéb alapvető különbség, hogy az infraszauna kabinban – ellentétben a finn szaunáéval – alacsony a páratartalom, így a vendégek szélesebb körében alkalmazható.

Szaunázás közben az infravörös hullámok behatolnak a szervezetedbe, a hőhatás következtében a tested felmelegszik és megkezdődik az izzadás.

Mire jó ez az izzadás? Méregtelenítésre!

Az infravörös hő kitágítja az ereket, fokozódik a vérkeringés, a salak- és méreganyagok elszállítása felgyorsul, és az izzadsággal távoznak a szervezetedben felhalmozódott méreganyagok. A kabinban a test körülbelül ¾ arányban vizet, ¼ arányban zsírt és az abban oldódó méreganyagokat, illetve sókat veszít. Tulajdonképpen egy belülről kifelé történő tisztulási folyamatról van szó.

Az infraszauna használata előtt, alatt és után megnövelt folyadék (szénsavmentes, cukor- és koffeinmentes italok) bevitelre van szükség a szervezeted folyadékvesztésének pótlásához. A szaunázás előtti folyadékfogyasztás (esetleg zuhanyozás) felgyorsítja az izzadást alacsonyabb hőmérsékleten is, így előbb indul meg a méregtelenítő hatás.

Ha valamilyen betegségben szenvedsz vagy gyógyszeres kezelés alatt állsz, konzultálj orvosoddal mielőtt az infraszauna használata mellett döntesz. Különösen fontos ez például magas vérnyomás esetén vagy terhesség állapotában. Néhány betegség gyógyítására, a gyógyulási folyamat felgyorsítására azonban kifejezetten támogatólag hat az infraszauna fényterápiával kombinálva.

Az infraszaunázás a vérkeringést serkentő és méregtelenítő hatása révén erősíti az immunrendszert, így a szervezeted ellenállóbbá válhat egyes betegségekkel szemben. Ismert például megelőző vagy tünetcsökkentő hatása allergia esetén.

Az optimális eredmény érdekében tartsd szem előtt az egészséges életmód elemeit: helyes táplálkozás, a szükséges mennyiségű folyadék bevitele, mozgás és megfelelő alvás.

Frissülj fel stúdiónkban!

HYPOXI Alakformáló Stúdió Szombathely

Cím: 9700Szombathely, Mátyás király u. 18. I/4.
Adószám: 23922406-2-18

 

Telefon:+36 (30) 386 8864
E-mail:studio@hypoximania.hu

Kövess minket!